Pyetje nga lenda e biologjis


1. Fjala biologji nderlidhet me gjuhen
2. mikroskopin e par e zbuloi
3. organizma nje qelizor jan
4. qelizat e trupt te njeriutpermbajn nga
5. cilat nga organet bimore eshte bisk I metamorforizuar
6. Bartja e kokerrzave te polenit nga theket ne krenzen e pistilit quhet
7. Indi I gjakut eshte tip I passhem I indit
8. Pseudopodiet jane organe per levizje te
9. Receptoret e nuhatjes dhe shijimit bejne pjese ne
10. si pasoh e frikes nga trashjashfaqet
11. Artikulacion apo lidhje e eshtrave me suture apo qepje kan
12. akrepi e ndjeke , e ze , e mbyt , dhe pastaj e ha nje marimange , bazuar ne keto te dhena , cili teml ekologjik e pershkruan akrepin
13. Cila nga ekosistemet e posht shenuara paraqet ekossistem natyror
14. Trupi I bimeve dhe I shtazeve permban
15. zingjiri ushqimor perbehet nga
16. pionere quajm
17. etologjia studin
18. sa pale nerva dalin nga truri
19. shtresa e fundit e lekures eshte
20. Cili eshte sistemi nervor me I thjeshti
21. kush e zbuloi qelizen
22. cila deg e biologjis studion shtazet
23. me qka leviz euglena
24. gaforret , akrrepat ,… hyn ne grupin e
25. Produkte te lekures jane
26. qeliza e cila ka murin qelizor , ka kloroplaste ndersa uk ka centriolen eshte qeliz
27. sistematika studion
28. Trupi I algave quhet
29. amanita e gjelbert dhe rosula jane
30. ne bimet e larta bejne pjese
31. Rol mbrojtes ka indi
32. ku zhvillohen sythat
33. Farezhveshurat ndahen ne
34. ne familjen e zambakeve hyne
35. bimet pa theke dhe pa pistil eshte
36. kur lulja eshte e ndare ne kupe dhe kurore , bima eshte
37. si ushqehet euglena
38. inverteburate quhen
39. Sa zgjatime ka hidra
40. sa rritet hidra
41. vejusha e zeze dhe tarantula jane
42. kush e shkakton malarien te njerzit
43. Cilet jane peshqit me primitive
44. Ujttoksoret me bisht jane
45. ne grupin e gjitareve hyne
46. shkenca qe studion indet quhet
47. indi I vijezuar , I lemuar dhe I zemres hyne tek indi
48. indet ndertojn
49. system nervor me te nderlikuar kane
50. ngacmimet e jashtme I marrim me receptor dhe pen ne SNQ barten me
51. semundjet e lekures jane
52. Cilat jane pjeset optike te syrit
53. Cilat jane pjes e trurit rregullon levizjet refleksive dhe poziten e deshiruar te trupit
54. Derma perbehet nga indi
55. lecomotio do te thot
56. Cili eshte ashti me I gjat I njeriut
57. Oseina u jep eshtrave
58. zhvillimi I eshtrave quhet
59. sa eshtra ka trupi I njeriut
60. cilat jane deformimet e skeletit
61. perberja nga qelizat ne forme boshtore nje berthamore dhe veprojne pa vullnetin ton . keto jane kaaaraktere te muskujve
62. cilat jane smundjet e muskujve
63. ne cilat lende ushqyese gjendet vitamina A
64. ku kryhet oksidimi biologjik
65. ne Siperfaqe te dhembit gjendet nje lende e bardhe dhe e forte e cila quhet
66. Cilat jane semundjet e dhembeve
67. sa litra gjak ka I rrituri
68. sa eritrocite gjenden ne 1mm3 gjak
69. cila eshte shtresa e brendeshme e zemres
70. ne munges te vitamins C ne organizem shkaktohet semundja e quajtur
This is more feedback!
This is the feedback!Back to Top